Nieuw onderwerp  |  Naar begin  |  Ga naar onderwerp  |  Zoeken  |     Volgend onderwerp  |  Vorig onderwerp 
 12 volt stroomvoorziening en watervoorziening
Auteur: Michel 
Datum:   22-02-2017 23:08

Sinds eind vorig jaar zijn we de trotse bezitters van een Eribelle uit 1988. Helaas kunnen we niet bij het Eribelle treffen aanwezig zijn. Dat weekend gaan we ons buitenland Eribelle debuut maken in Duitsland. We hebben een aantal vragen en hopen via dit forum verder te komen.
Tijdens onze uitjes komen we gedurende een dag of 4/5 op plaatsen waar geen voorzieningen zijn. Er is redelijk geknoeid aan onze Eribelle. Op dit moment is er een transformator aanwezig die 12 volt geeft voor de keukenkraan. De verlichting doet het niet op 12 volt. Het lijkt me niet verstandig om de Eribelle via de accu van de auto van stroom te voorzien. Het enige waar we stroom voor gebruiken zullen de waterpompjes zijn, de ontsteking voor de kachel en af en toe even een lampje. We zitten te denken aan de oude blokbatterijen. Misschien zijn zonnepanelen wel iets of misschien een accu? Heeft iemand ervaringen of advies?
Weet iemand hoe het 12 volt circuit loopt? Hoe en waar kan ik daar een stoomvoorziening tussen maken?
Sinds kort hebben we de originele wastafel met kraan. Deze willen we graag terugplaatsen. Hoe moet ik die kranen electrisch aansluiten?
Waar hoort de drinkwatertank te staan en hoe lopen de leidingen?

Groeten uit Sneek,
Regina & Michel

Reageer op dit bericht
 
 Re: 12 volt stroomvoorziening en watervoorziening
Auteur: Coert Rijsdijk 
Datum:   23-02-2017 19:26

Michel,
De watervoorziening in jou Eribelle zat oorspronkelijk met de blokbatterijen.
De meeste hebben deze vervangen voor een adapter naar 12 volt en in de badruimte een 220v wandcontactdoos daarvoor geplaatst.

het wastafelkraantje mits deze op 12 volt is voorzien met microschakelaar in de kraan. kun je deze aftakken van de 12 volt spanning die ook naar je aanrechtkraan gaat.
De jerrycan met grote vulopening omdat er een dompelpomp door moet hoort onder de wastafel . de afvoeren zitten met flexibele slang door de vloer en komen niet bij elkaar uit dus 2 emmertjes eronder.
het 12 volt circuit komt bij elkaar in de wc ruimte zo ook de 220 volt ieder zijn eigen lasdoos.
de aanvoer van de wateslang zit vanaf de pomp met een t-stuk naar de beide kranen en hoort te lopen net zoals de 12 vot spanning van de pomp in een kabelgootje.
De blokbatteijen staan ook in de wc ruimte.
plaats nooit iets van 12 of 220 volt in de disselbak daar dit eigenlijk de gaskast is en dit vraagt om een korte broek en zwarte bek.
Zelf zou ik voor de dagen dat je geen stroom hebt een 10 liter jerrycan nemen met een aftapkraantje heb je ook geen 12 volt nodig. de standaard jerrycan met grote vuldop is ook maar 12 volt.

Gr. Coert Rijsdijk Dordrecht

Reageer op dit bericht
 
 Re: 12 volt stroomvoorziening en watervoorziening
Auteur: Coert Rijsdijk 
Datum:   23-02-2017 19:27

aanvulling e-Mailadres

Reageer op dit bericht
 
 Re: 12 volt stroomvoorziening en watervoorziening
Auteur: Coert Rijsdijk 
Datum:   04-03-2017 11:56

Michel,

Je bericht zat in de map ongewenst dus ik zag hem net pas.

De las doos met de rode en blauwe en groengele draden is 220volt witte buitenmantel komt van buitenaansluiting en zwarte gaat naar de 16 amp. Zekeringsautomaat.

De 12 volt zit beneden tegen je aanrechtwand onderaan de grote kabelgoot daar zitten ook de lasklemmen in voor naar 12 volt koelkast /12 v binnenverlichting van je 3 lampen.

Waarschijnlijk zit hier ook je 12 volt voeding van je Riviera vloerkachel. Is eventueel ook met een lange aansteker aan te steken.Het gaskraantje van je gaskachel zit in het keukenkastje met ook degene voor koelkast en fornuis.

Als je een kleine accu zal plaatsen van een noodverlichting bijvoorbeeld 17 ah kun vrijstaan zonder 220 v. deze kun je weer laden met een kleine lader druppellader zodra je weer aan de blauwe stekker hangt. Of evt. als je 13 polig bent aangeloten weer opladen via de constante stroomdraad van de autostekker.

Wel de gloeilampjes wisselen voor ledlampen is aansluiting net als een auto achterlicht.

De pompjes worden aangesloten zie documenten pagina Eribelle en bijlage.

De waterslangen vanaf de pomp met t-splitsing naar wastafel en aanrecht kraantjes. De waterjerrycan staat normaliter onder je wastafel tegen de buitenwand waar ook je verstelbare spiegel aan hoort te hangen.

Deze lopen samen met de 2 aderige 12v snoertjes door een klein leidinggootje.

Doordat ze de badkamer hebben verwijderd is er ook een lamparmatuur met de 2 lampen en wandcontactdoos weg denk ik.

Ook zullen ze de electra wel hebben verlegd.


Gr. Coert Rijsdijk Dordrecht

Reageer op dit bericht
 Gegroepeerde weergave   Volgend onderwerp  |  Vorig onderwerp 


 
 Reageer op dit bericht
 Uw Naam:
 Uw Email:
 Onderwerp:
 Bevestigingscode: