Nieuw onderwerp  |  Naar begin  |  Ga naar onderwerp  |  Zoeken  |     Volgend onderwerp  |  Vorig onderwerp 
 Eribelle invoeren in Duitsland
Auteur: Rachelle 
Datum:   21-06-2010 20:27

Hallo,

ik hoop echt dat jullie me verder kunnen helpen, zoeken op internet brengt me niet echt verder....
Ik heb mijn Eribelle Fashion 89 (?) in 2008 in Friesland gekocht. Ik heb hier geen koopcontract voor (nog nooit bij stilgestaan dat je zo iets nodig zou kunnen hebben), en omdat hij uiteraard lichter is dan 750 kg heeft de Eribelle ook geen kentekenpapieren. Eigenlijk heb ik dus helemaal geen papieren van mijn Eribelle, als je de originele handleiding niet meetelt...
Ik heb de Eribelle mee naar huis genomen, en in een stalling gezet omdat hij nog opgeknapt moest worden. Nu zijn we echter vorig jaar naar Duitsland geemigreerd, en staat de Eribelle bij ons in de garage (met de Nederlandse witte plaat nog achterop).

We zijn druk bezig de Eribelle klaar te maken voor de Tüv-keuring (zie ook mijn posting bij het topic over de electra), en hebben ontdekt dat we in ieder geval iets van papieren nodig hebben om een kenteken te kunnen krijgen.

Wie weet welke papieren, en hoe ik hier aan zou kunnen komen?

Momenteel ben ik een beetje radeloos, we verheugen ons echt op ons eerste ritje met de Eribelle, maar aangezien we alleen nog maar auto's hebben met duitse kentekens lijkt dit nog zo ver weg...

Groeten Rachelle

Reageer op dit bericht
 
 Re: Eribelle invoeren in Duitsland
Auteur: Véronique Huurdeman 
Datum:   21-06-2010 22:09

Waarom doe je niet hetgeen het meest voor de hand ligt, namelijk gewoon even kijken op onze Documentatie-pagina (onder "Overige")? :-)

www.eribelle.nl/docs/document.117.pdf

Veel succes!

Reageer op dit bericht
 
 Re: Eribelle invoeren in Duitsland
Auteur: Rachelle 
Datum:   21-06-2010 22:46

Hallo Veronique,

als eerste bedankt voor je reactie.
Ik had dit document al gezien, maar het is me niet helemaal duidelijk.

Ik kan de uitvoerverklaring natuurlijk wel invullen bij de RDW (zo heb ik het tenminste opgevat), maar ik heb geen kentekenpapieren (logisch vanwege het gewicht <750kg). Er wordt gesproken dat het voertuigbewijs niet getoont hoeft te worden, als ik het chassinummer maar invul, maar het suggereert volgens mij wel dat ik het moet hebben.

Vervolgens ontvang ik een bewijs dat de aanhanger is uitgeschreven uit het kentekenregister (de uitvoerverklaring), en een afgestempeld tenaamstellingsbewijs retour (wat ik niet heb). Hiermee wordt eigenlijk alleen duidelijk gemaakt dat dit geen Nederlandse aanhanger meer is?

Wat ik half begrepen heb is dat ik, om me in Duitsland voor een kenteken aan te kunnen melden, een bewijs moet kunnen tonen dat ik de caravan gekocht heb (dus een factuur, koopakte of eigendomsbewijs).
Ik vraag me af of dit tenaamstellingsbewijs de oplossing zou zijn? Is dit dan hetzelfde als een registratiebewijs of voertuigbewijs? Deze namen worden ook overal door elkaar gebruikt. Ik hoop dat het aan mij ligt, dat het veel simpeler is dan het voor mij nu lijkt, maar vooralsnog zie ik het even niet.

Ik kreeg van Coert Rijsdijk de tip om me tot de Nederlandse importeur te wenden zodat die me misschien aan een registratiebewijs kan helpen.
Mijn caravan heeft een sticker van Caravan Diepenmaat (die dus ook niet meer bestaat helaas).

Ik hoop dat je nog meer tips voor me hebt, of me in ieder geval misschien op weg kan helpen met al die moeilijke woorden....... :-D

Bedankt,

Groeten Rachelle

Reageer op dit bericht
 
 Re: Eribelle invoeren in Duitsland
Auteur: Coert Rijsdijk 
Datum:   21-06-2010 23:11

Bij de RDW kunt u alleen terecht voor aahangers die een totale massa hebben van minimaal 751 kg of meer,dus leegggewicht+laadvermogen is dan meer als 750 kg.

De Eribelle 1 komt daar lange niet aan.
De Eribelle 1 is afgegeven met een registratieblad met zijn geboorte gegevens erop.

Precie hetzelfde als zoals een vouwwagen heeft .
In Nederland zijn deze registratiebladen vaak zoekgeraakt omdat wij tot 750 kg met onze eigen autonummers erop rijden ( witte platen)

In duitsland heeft alles wat wielen heeft en op de snelweg mag een eigen kenteken.
aanvraag of heraanvraag van een registratie kan in de papieren lopen ook wanneer alles nog zo is op te vragen tegen de 200 euro moet je niet van schrikken.

even goed navragen bij de duitse ambtenarij geeft meer duidelijkheid.
Wellicht deze weer verkopen in Nederland en in Duitsland zoeken naar wat geschikters is makkelijker op Eribelle.de staat een type 1 waar rond de 200 euro voor wordt gevraag met 2 voortenten dat gaat de hollander straks ook bij elkaar kosten .

Gr. Coert

Reageer op dit bericht
 
 Re: Eribelle invoeren in Duitsland
Auteur: Coert Rijsdijk 
Datum:   21-06-2010 23:13

sorry de Eribelle in Duitsland staat te koop voor 2000 euro .
was aanslagfoutje.

Gr. Coert

Reageer op dit bericht
 
 Re: Eribelle invoeren in Duitsland
Auteur: Rachelle 
Datum:   30-06-2010 11:06

Hallo,

even een update: we zouden afgelopen zondag gaan kijken bij de Eribelle die Coert hierboven had getipt, maar helaas kregen we zaterdag een berichtje dat deze al was verkocht.

We zijn er even nog niet uit of we nu verder zoeken naar een tweede Fashion, of dat we toch hemel en aarde proberen te bewegen om een Duits kenteken op mijn Eribelle te krijgen.

Is dat "geboortebewijs"(registratieblad) voorzien van een registratienummer of alleen technische gegevens? Is deze op de een of andere manier opnieuw opvraagbaar? En dan niet onbelangrijk: waar? Via de importeur, of ...?
Of heeft iemand misschien nog een originele factuur van zijn/haar Eribelle fashion, misschien dat ze aan de hand van een kopie van een factuur ook verder willen gaan. Volgens mij is het ook erg afhankelijk van de keurmeester wat je precies nodig hebt.
Soms lees ik originele aankoopfactuur, soms registratiebewijs, soms kenteken (valt af voor de kleine Eribelle), soms aankoopcontract... Dat laatste is natuurlijk te regelen mits het alleen om het laatste contract gaat.

Is er onder jullie misschien iemand die een duitse "eribeller" kent, die er een vanuit Nederland heeft ingevoerd? Misschien zou ik die dan kunnen aanspreken en vragen wat zijn/haar ervaringen zijn.

Verdere tips zijn welkom! (ook wat betreft occasions in Duitsland).
Bedankt!

Groeten Rachelle

Reageer op dit bericht
 
 Re: Eribelle invoeren in Duitsland
Auteur: Marc Timp 
Datum:   06-07-2010 13:37

Hallo

Het is welliswaar geen fasion maar wel een eribelle.
wel met 100 sticker erop.

succes ermee

://cgi.ebay.de/Wohnwagen-Hymer-Eriba-Eribelle-/180528954672?cmd=ViewItem&pt=DE_Auto_Motorrad_Fahrzeuge_Wohnmobile_wagen&hash=item2a085d3d30

Reageer op dit bericht
 
 Re: Eribelle invoeren in Duitsland
Auteur: rene 
Datum:   31-01-2017 13:19

hallo ik heb misschien wat informatie voor jullie
je moet een koopovereenkomst hebben in duitsland heet dat kaufvertrag
die is te downloaden op mobile.de
daar vul je alle gegevens van je caravan in
zaols merk type bouwjaar
dan kan je hem laten keuren bij de TUV misschien heb je een coc document nodig van je importeur

Reageer op dit bericht
 Gegroepeerde weergave   Volgend onderwerp  |  Vorig onderwerp 


 
 Reageer op dit bericht
 Uw Naam:
 Uw Email:
 Onderwerp:
 Bevestigingscode: